Itä nousee, länsi laskee: Kehitystrendit ja strategiat 2020-luvulle Esko Kalevi Juntunen

ISBN:

Published: 2015

Paperback

236 pages


Description

Itä nousee, länsi laskee: Kehitystrendit ja strategiat 2020-luvulle  by  Esko Kalevi Juntunen

Itä nousee, länsi laskee: Kehitystrendit ja strategiat 2020-luvulle by Esko Kalevi Juntunen
2015 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 236 pages | ISBN: | 6.54 Mb

Maailmantalouden painopiste muuttuu Yhdysvaltain vetämästä länsikeskeisyydestä Kiinan vetämään ja Intian vahvistamaan itäkeskeisyyteen. Painopisteen siirtyminen johtuu väestöntekijöistä ja maailmankaupan vapaista liikkeistä. Idän nousu muuttaaMoreMaailmantalouden painopiste muuttuu Yhdysvaltain vetämästä länsikeskeisyydestä Kiinan vetämään ja Intian vahvistamaan itäkeskeisyyteen.

Painopisteen siirtyminen johtuu väestöntekijöistä ja maailmankaupan vapaista liikkeistä. Idän nousu muuttaa rakenteita ja aiheuttaa strategioiden uudelleen arviointia.Kirjan keskeisinä kuvaajina ovat yhteiskunnan pitkät syklit ja elinkaaret. Väestön ikärakenne eri alueilla on keskeinen kehityksen käynnistäjä. Se muuttaa kuluttamisen ja tuottamisen painopistettä väestön ikääntyessä.Ihminen on kokonaisvaltainen toimija. Hän joutuu toimimaan taloudellisesti, psykologisesti, sosiaalisesti, yhteiskunnallisesti ja hänen on huomioitava ympäröivän luonnon vaikutukset.

Ihminen ei voi olla vain homo economicus. Näin on myös taloutta tarkasteltaessa. Asioita ei ratkaista kvartaaleittain, vaan tarvitaan kestäviä ratkaisuja taloudelliseen kehitykseen, jossa on huomioitava alueelliset strategiat, väestö-, energia-, ympäristö ja ilmastotekijät.Esko Juntusen kirjan näkökulma maailmantalouteen ja sen tulevaisuuteen on kokonaisvaltainen ja mielenkiintoinen. Kirjassa esitellään maailmantalouden kulkuun vaikuttavia kehitystrendejä ja strategioita aivan uudella tavalla.

Kirjoittaja haastaa hahmottamaan ympäröivää kokonaisuutta ja menneisyyttä ja opastaa lukijaa uudenlaiseen tulevaisuuden ajatteluun.Enter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Itä nousee, länsi laskee: Kehitystrendit ja strategiat 2020-luvulle":


softica.eu

©2009-2015 | DMCA | Contact us